Rekordutfart til Kleivvann i Gjerstad

På Drivheia 3. januar 2021.
På Drivheia 3. januar 2021. Foto: Astrid Haukenes Bråten

Denne nyttårshelgen har «alle» ønsket seg til Gjerstad Idrettslags flotte skiløyper ved Kleivvann. Aldri før har vi hatt så mange folk i løypene. I går på søndag registrerte telleapparatet til Friluftsrådet Sør hele 1418 passeringer innover i skiløypa. (Resultatet er kvalitetssikret i dag). Dette er svært mange på en dag i en kommune med bare 2428 innbyggere! Folk fra Arendal til Grenland strømmer nå til løypenettet ved Kleivvann.

Fra grønne plener ved kysten til full vinter der oppe er veien ikke lang. Som vanlig treffer vi hele spekteret av folk som koser seg i sporet; nybegynnere, turgåere, skrollere (de pratesyke), akebrettfantaster, filosofer, kjærestepar, hundefolk, pensjonister, og ellers mosjonister i alle form-klasser.

Men søndagen ble det garantert ny utfarts-rekord! Sol og blå himmel dannet rammen for et fantastisk vinterlandskap, med snø i trærne og flott utsikt fra Drivheia. Folk strømmet ut og fordelte seg fint i løypene.

Vi møtte blant annet snart 5 år gamle Emma Hegland Moe. Hun hadde ikke hatt ski på beina på nesten 2 år (!), men bare elsker å renne på ski. Vi kunne høre latteren hennes lang vei i bakkene. Tora Dønvik på 7 var blitt veldig stø på ploging.

I løypene er det plass til alle, men parkeringskapasiteten fikk noen utfordringer. I Havrefjell Turlags daglige løypemeldinger, henstilles det til at biler parkeres tett og nær brøytekanter slik at det blir plass til flest mulig.

Gjerstad idrettslag skal ha æren for at skigåere nå kan nyte dagene fremover i løypene ved Kleivvann. I disse korona-tider er dette en kjærkommen aktivitet der man kan trimme og nyte frisk luft i god avstand til andre.


(Tekst Astrid Haukenes Bråten).

5 år gamle Emma Hegland Moe.
5 år gamle Emma Hegland Moe. Foto: Astrid Haukenes Bråten
Tora Dønvik 7 år.
Tora Dønvik 7 år. Foto: Astrid Haukenes Bråten
Drivheia 3. januar 2021.
Drivheia 3. januar 2021. Foto: Ole Jakob Bråten

Skrevet av Ole Jakob Bråten 4. januar 2021