Fra Opptur med 250 åttende-klassinger til Havrefjell 4. mai

Informasjon gis på P-plassen ved Sandtjønn.

Vi var så heldige at vi fikk med oss alle 8 klassinger fra Risør, Gjerstad, Tvedestrand, Åmli, Fyresdal og Vegårshei på tur til Havrefjellvarden ved Felle i Nissedal kommune i dag, (onsdag 4. mai 2022).

Bussene var på plass ved Sandtjønn rett før klokken 10.00. Det ble en kort informasjon om turen før vi gikk klassevis opp til varden på 638 moh. Turen opp er på 6 km tur/retur hvor vi startet på 353 moh, og avsluttet på toppen som ligger på 638 moh. Dette blir en høydeforskjell på 285 meter.

Turen opp tok 1 time og dette beviser at 8 klasse kullet i år er noen skikkelige sprekinger. Det ble pause på toppen i 1 time før vi returnerte ned til bussene hvor det ble delt ut Opptur pannebånd til alle deltakere

Takk for flott tur, takk til elever og lærere som stilte. Takk til grunneier for åpen bom på veien, takk til Risdal Touring for koordinering av busser og selvsagt takk til våre trofaste turledere👍

For dere som går i 7 klasse, neste år er det dere som skal på tur

Totalt var vi 250 stk på tur, og Havrefjell Turlag har til nå i år fått med oss godt over 1150 stk på tur👏👏

Aust-Agder Turistforening og Havrefjell Turlag samarbeider om dette flotte arrangementet. Takk til AAT for støtte.

Hva er opptur? Se mer info her: www.dnt.no/opptur

Tekst: Ståle Waasjø Øylandsdal.

Foto: Ståle Waasjø Øylandsdal og Linda Reiulfsen.

Første lia opp fra P-plassen.
Opp langs bekken ved Røyrkjerr.
Stien går stort sett på åpne svafjell opp til toppen.
Like før Varden.
Oppe ved Havrefjellvarden 638 moh.

Skrevet av Ole Jakob Bråten 4. mai 2022