Kommunetoppen i Gjerstad er offisielt åpnet

Samling ved toppvarden på Marishei, 573 moh.
Samling ved toppvarden på Marishei, 573 moh. Foto: Astrid Haukenes Bråten

Gjerstad kommune, Gjerstad idrettslag og Havrefjell Turlag samlet seg om å invitere til en åpningstur søndag 12. juni. Helt til nå har varden på den 573 meter høye Marishei ligget der litt alene for seg selv.

Da Statsforvalteren i Agder sin vernemyndighet godkjente en liten 95 meter lang, merket trassè inne i dette flotte naturreservatet, var Havrefjell Turlag snare om å lage noen små varder, skilte og henge opp en topptur-kasse.

Dette måtte feires!

En gjeng på 33 fikk seg en flott rundtur, der Lea Krüger i turlaget tok teten og viste vei. Håkon Sundsli representerte Gjerstad idrettslag. Ved Maristjenn fortalte Ole Jakob Bråten om det store Solhomfjell og Kvenntjønnane naturreservat som Marishei er en del av.

På toppen takket Tonje Berger Ausland fra Gjerstad kommune turlaget og idrettslaget for mye og viktig frivillig arbeid. Ved hjelp av en stivpyntet penn, åpnet hun kommunetoppen ved å skrive oss inn i turboka i topptur-kassa.

Turleder Astrid Haukenes Bråten tok alle med seg til en hemmelig utsikt. Turfølget bestemte seg for å la dette flotte utsynet forbli hemmelig.

Til slutt gikk turen ned i gjennom gammelskog til bekken ved Lille Karistjenn og derfra tilbake til bilene ved Heiland.

Tusen takk for en flott dag, folkens 🙂

Tekst: Astrid Haukenes Bråten

Tonje Berger Ausland brukte en pyntet penn og skrev oss inn i toppturboka.
Tonje Berger Ausland brukte en pyntet penn og skrev oss inn i toppturboka. Foto: Astrid Haukenes Bråten
Stikk bort til toppen og skriv deg inn eller registrer deg i TellTur.
Tonje Berger Ausland og Ole Jakob Bråten.
Tonje Berger Ausland og Ole Jakob Bråten. Foto: Astrid Haukenes Bråten
Flott utsikt sørover fra Marishei!
Flott utsikt sørover fra Marishei! Foto: Ole Jakob Bråten
Det var god tid til en liten stopp ved bekken fra Lille Karistjenn.
Det var god tid til en liten stopp ved bekken fra Lille Karistjenn. Foto: Ole Jakob Bråten

Skrevet av Ole Jakob Bråten 12. juni 2022