Kronfjell - en av Nissedals flotteste toppturer!

Flott utsikt på veg til Kronfjell.
Flott utsikt på veg til Kronfjell. Foto: Astrid Haukenes Bråten

Søndag 21. juni tok 33 små og store tok turen til Kronfjell (925 moh) på vestsiden av Nisser. Med sine 675 meters stigning og fine linje inn i hjertet av Nissedalsheiene, er dette et turmål å merke seg!

Sola skinte, brisen svalet, bekkevanna smakte godt og de lange og bratte bakkene lønte seg.

Havrefjell Turlag (Aust-Agder Turistforenings lokallag for Nissedal, Gjerstad og Risør) og Telemark Turistforening arrangerte turen i samarbeid. Turleder Oddvar Olsen viste vei og kunne fortelle at området ble brukt både sommer og vinter.

Bratt, men lett å ta seg fram på god traktorveg opp lia under stupbratte fjell.
Bratt, men lett å ta seg fram på god traktorveg opp lia under stupbratte fjell. Foto: Ole Jakob Bråten
Godt, ferskt rennende vann!
Godt, ferskt rennende vann! Foto: Astrid Haukenes Bråten
Himmelen er høy på toppen!
Himmelen er høy på toppen! Foto: Astrid Haukenes Bråten
På toppen av Kronfjell.
På toppen av Kronfjell. Foto: Ole Jakob Bråten

Her mot nordlige del av Nisser med utsikt mot blant annet Hægefjell, Roholtfjella, Lifjell, Mælefjell, Skorve og Gaustatoppen.

Jenta med godt inngåtte fjellstøvel - tror hun koser seg her!
Jenta med godt inngåtte fjellstøvel - tror hun koser seg her! Foto: Astrid Haukenes Bråten